Vilket tangentbord ska jag använda för spel?

  • Date posted 3 months ago
  • Av Av VirginiaGlobal

Rätt mus och tangentbord måste vara bekväma och exakta, och för vissa är det visuella lika viktigt. I den här artikeln kommer vi att diskutera detaljerna du bör tänka på och logiken bakom att köpa rätt kombination för dig och de spel du vill spela. Om du är nyfiken på några av de bästa tangentborden och mössen på marknaden, kolla in den här artikeln om de tio bästa kombinationerna av tangentbord och mus för spel. LuminaBlog ger dig flera spännande artiklar om nätbutiker och gaming tangentbord, gaming headset och liknande.

Vad är ett mekaniskt gaming tangentbord?

I allmänhet är mekaniska tangentbord snabbare och mer hållbara än sina motsvarigheter. De är också vanligtvis anpassningsbara och lättare att hålla rena och intakta, eftersom varje nyckel kan tas bort och bytas ut efter behov. Du kan trycka på flera tangenter snabbare än med ett icke-mekaniskt tangentbord, och det totala antalet tangenttryckningar - ett tangentbords förmåga att registrera flera tangenter samtidigt eller i snabb följd - är mycket högre.

Mekaniska tangentbord är kända för att upptäcka tangenttryckningar snabbare än ett vanligt tangentbord. När du är i spelet och trycker på tangenter för att använda en förmåga, kan tiden verkligen vara avgörande. Hur många gånger har du svurit att du tryckte på en tangent, bara för att upptäcka att förmågan antingen inte försvann alls eller var en halv sekund försenad? Denna typ av fördröjning är avgörande i både tävlings- och fritidsspel. Under varje nyckel finns en "switch" som består av en bas, en fjäder och en axel. När du tittar på fjädrarna på ditt klaviatur är det viktigt att veta att switchar skiljer sig från varandra på många sätt, från hur mycket kraft du behöver för att trycka ner tangenten hela vägen till ljudet som tangenterna gör. .

Att välja rätt gaming tangentbord

Att välja rätt tangentbord för dig behöver inte vara en tråkig uppgift. Tangentbord finns i alla former, färger och storlekar. RGB-belysning är mycket populär bland spelare. Vissa tangentbord kan till och med lysa i färger som matchar karaktärerna du spelar i spelet. Detta kan verkligen fördjupa spelaren i spelet och är väldigt visuellt stimulerande och tilltalande. Oavsett om du föredrar ett trådbundet eller trådlöst tangentbord, färgglatt eller ett mini tangentbord, finns det ett tangentbord som passar vackert in i din nuvarande inredning.

Alla mekaniska tangentbord av hög kvalitet är ofullständiga utan en mus som kan hänga med eller som du kan köpa i olika onlinebutiker som till och med kan överträffa dina förväntningar.

Varför använda en gaming mus med tangentbord?

När man jämför konsolspel med PC finns det många uppenbara skillnader mellan de två systemen. Känslighetsnivån hos en kontrollenhet påverkar i första hand hur känsliga tumpinnarna är för fingerrörelser och hur de överförs till skärmen. Musen är mycket mer komplicerad och introducerar ett helt nytt känslighetsområde: DPI eller "dots per inch." Kort sagt, DPI mäter hastigheten och noggrannheten för din markör. Ju högre DPI-värde du har, desto mer rör sig markören på skärmen när du flyttar musen. DPI och mjukvarukänslighet är inte samma sak, så det kan vara en utmaning att hitta den perfekta kombinationen för dig, och till och med ändra för varje spel du spelar.

Många spelare antar att en högre DPI automatiskt är bättre än en lägre DPI eftersom du kommer att kunna röra dig snabbare, men det är inte så enkelt. Gaming möss annonseras alltid för att kunna uppnå en mycket hög DPI. Det är ett av de största försäljningsargumenten för en gaming mus, men det är inte riktigt den bästa indikationen på om en mus är rätt för dig.

Om du spelar målintensiva spel vill du inte nödvändigtvis att din mus ska reagera oberäkneligt och dramatiskt på varje liten rörelse. Det kan dock vara en fördel om du kan sikta konsekvent med små rörelser. Många gaming möss erbjuder spelare möjligheten att växla mellan DPI-inställningar med ett enda musklick. Olika spel – och även olika vapen inom samma spel – är lättare att träffa beroende på DPI-nivån, så ibland behöver du snabbt kunna växla mellan en högre och lägre DPI. I spel som Overwatch, där du kan ändra karaktär när som helst under en match, kan den här funktionen drastiskt förbättra din siktningsprecision.

Använda flera knappar och vikt inställningar

Knapparna och vikt inställningarna på din gaming mus bör inte ignoreras. Personligen föredrar man en mus med två extra knappar: en för push and talk och en för att sitta på huk. Detta fungerar eftersom det är de knappar som oftast klickas på, och att klicka på dem på min mus ger större frihet att använda knapparna på tangentbordet för andra färdigheter och bindningar. Lyckligtvis för dem som föredrar flera knappar på sin mus finns det många alternativ på marknaden.

Vikten på din mus kan också spela en roll: Lättviktsmöss rör sig snabbare än tyngre modeller. Tyngre möss ökar friktionen, vilket ger dig mer kontroll över dina rörelser. Helst letar du efter en mus som varken är för lätt eller för tung för att uppnå en bra balans mellan hastighet och stabilitet.

Vikten av ergonomi på ditt gaming tangentbord

Något som kanske är ännu viktigare än något annat är din komfort. Ingen kommer att njuta av att använda en mus som tvingar dem att hålla sina händer, armar och fingrar i onaturliga och obekväma positioner. Detta kan leda till hälsoproblem som karpaltunnel på lång sikt och det kan absolut undvikas.

Överväg att leta efter en ergonomisk mus. Du ska alltid leta efter en mus som ligger bra i handen och som är lätt att ta tag i. Du kan prova olika möss om du besöker en fysisk elektronikbutik och känna hur en mus känns tillsammans med ett Razer tangentbord.

Gaming tangentbord kan också vara ergonomiska, och att hitta ett tangentbord som matchar din ergonomiska mus kommer att maximera fördelarna. Vissa tangentbord har speciella viloområden för handleden, andra är delade och vissa är till och med böjda så att dina händer är i den mest naturliga positionen. Det finns ett antal ergonomiska tangentbord och möss att välja mellan.

Mer Nätbutiker