Vilken gamingmus behöver jag?

  • Date posted 3 months ago
  • Av Av VirginiaGlobal

Tvärtemot vad vissa säger är dock inte en gaming mus ett krav för ett bra spelupplägg. Så vad är skillnaden mellan en gaming mus och en vanlig mus, och är spelmöss verkligen värda det?

En gaming mus kan göra i stort sett vad som helst en vanlig mus till dator kan. Det viktiga är vad den kan göra utöver det. Det handlar om funktionalitet, bättre prestanda för spel och dess utseende.

Gamingmus vs. normal mus

Den största skillnaden mellan en gaming mus och en vanlig mus är dess DPI-värde (dots per inch), som indikerar hur känslig musen är. Medan en vanlig mus kan ha 1000 dpi, kan en spelmus ha 4000 dpi eller till och med mer. Dessutom har en gaming mus specialplacerade knappar som gör spelandet enklare.

Beslutet om huruvida en gaming mus är värd det beror på hur mycket du värdesätter vissa funktioner. Även om den kommersiella kopian för en gaming mus gör att ett högt DPI-värde verkar väsentligt för att få en träff i ett first-person shooter, kommer dina resultat och behov att vara annorlunda.

När du väl vet vad en gaming mus kan göra bättre och vilken skillnad den kommer att göra för dig bör det stå klart om det är värt det.

Vad kan en gamingmus göra annorlunda?

En gaming mus kan ytligt sett vara identisk med din vanliga mus. I vissa fall ser den helt annorlunda ut än en professionell kontorsmus.

De största skillnaderna mellan en gaming mus och en standardmus är ofta i dess prestanda och några mindre skillnader i hur den fungerar. Dessa skillnader kan vara lite tekniska, men de påverkar prestandan när du spelar.

Om du letar efter en mus, kolla in den här listan över de bästa datormöss som är trådlösa. Dessa är de viktigaste skillnaderna mellan en gaming mus och en vanlig PC-mus.

DPI

DPI-värdet för din mus står för punkter per tum. Prickar är antalet "punkter" mellan vilka din mus kan upptäcka rörelser på en enda tum. Om din mus har ett DPI-värde på 2000, kommer den att upptäcka rörelser mellan 2000 olika punkter på en enda tum. För spel betyder det att även mindre rörelser kommer att upptäckas.

Detta gör dina rörelser mycket mer lyhörda och ökar din känslighet. Denna extra noggrannhet kanske inte är nödvändig när du fyller i ett kalkylblad, men i spel kan det göra stor skillnad.

Nycklar

De flesta spelmöss kommer med några extra knappar. Dessa extra knappar kan tilldelas så att du kan göra fler ingångar utan att röra händerna. När du spelar hjälper detta dig att hålla händerna i viloposition oftare, så att du sällan behöver sträcka dig efter andra knappar.

Din gaming mus kan ha många olika hjälpknappar, med vissa modeller med 10 eller fler. De kan vanligtvis också anpassas så att du kan använda dem för vilken åtgärd du vill. Detta är definitivt en av de största fördelarna jämfört med en enkel datormus.

Inställningsfrekvensen för spelmöss

Inställningsfrekvensen är väldigt viktig för hur känslig din gaming mus är. Den indikerar hur ofta den rapporterar sin position eller rörelse till din PC. Även med en hög DPI betyder en låg pollingfrekvens att din mus inte kan rapportera dessa subtila positionsändringar till din PC.

En högre inställningshastighet säkerställer att din mus rapporterar sina rörelser oftare, vilket gör att du kan vara mer lyhörd för kontrollerna.

Estetik av gamingmöss

Många gaming möss ser helt annorlunda ut än din vanliga mus. Detta är inte en kritisk komponent i en gaming mus, men om du bygger en spelsystem-PC med matchande LCD-skärmar på tangentbordet och andra komponenter är en spelmus som matchar den estetiken ett stort plus.

Anpassa gamingmöss

En bra gaming mus bör ge dig de verktyg du behöver för att anpassa hur du spelar. De extra knapparna på en spelmus öppnar verkligen upp nya möjligheter för dina kortkommandon.

Dessa alternativ är viktiga om du vill spela bättre. Vilken programvara som hanterar detta varierar beroende på tillverkare. Vissa tillåter olika tangentkombinationer beroende på vilken uppgift du utför, medan andra har en uppsättning tangentkombinationer som gäller för varje program på din PC.

Många där ute tittar runt i olika nätbutiker efter trådlösa möss, gamingheadset, gamingbord etc. Kom alltid ihåg att läsa recensioner innan du gör ett köp. Kom också ihåg att läsa mer på LuminaBlog.

Mer Nätbutiker