Hur man väljer en gamingskärm

  • Date posted 3 months ago
  • Av Av VirginiaGlobal

En spelskärm är viktig eftersom den låter dig spela spel med högre upplösning och bildhastighet. Om du har en IPS får du utmärkta svartnivåer och färger för en överlag bättre visuell och spelupplevelse.

Visst kan det vara lockande att hålla sig till sin gamla skärm eller sin TV, speciellt om den fortfarande ser bra ut. Vi kommer att förklara varför en högkvalitativ bildskärm är en värdefull investering som kan förvandla din spelupplevelse och varför det är värt att uppgradera.

Är en gaming skärm värt det?

Först och främst, vad gör en gaming skärm så speciell? Svaret ligger redan i namnet: Den är designad speciellt för spel. Att titta på en film eller ett program (TV) är en helt annan upplevelse än att spela ett spel, och därför är en TV byggd med väldigt andra förväntningar än en gaming skärm.

Skillnaden mellan en gaming monitor och en vanlig monitor är att gaming skärmar har vissa fördelar och funktioner som är designade för att driva spel så långt som möjligt för att ge spelaren bästa möjliga spelupplevelse.

Gaming skärmar erbjuder vissa fördelar och funktioner som främst syftar till att driva spel så långt som möjligt för att ge spelaren bästa möjliga spelupplevelse.

Här är några saker att leta efter på en gaming skärm

Bildfrekvens: Detta är bättre känt som uppdateringsfrekvens, eller antalet bildrutor som visas per sekund medan du spelar. En skärm med hög uppdateringsfrekvens gör att du kan spela spel med högre bildfrekvens.

Lösning: Så här ser din skärm ut och mäter antalet pixlar på skärmen. En högupplöst skärm visar flera pixlar och stöder därför spel som körs med högre upplösningar.

Skärm: En aspekt som många inte tänker på är vilken typ av skärm skärmen är gjord av. LCD är väldigt populärt, men även liknande skärmar kan ha skillnader, till exempel vilka material som används.

Om du tar hänsyn till dessa faktorer när du köper en spelmonitor kommer du att märka stor skillnad i hur dina spel visas och spelas.

Vad är en IPS på en gaming skärm?

IPS är en typ av skärm som liknar LED, men som har sina egna fördelar som gör den till ett bra val för spelskärmar.

Några av fördelarna med IPS är färgnoggrannhet och konsistens. Du kommer att se färgerna precis som de ska visas, utan behov av extern bearbetning. Det betyder att du får en livebild som visar dig vad du ska se i spelet.

En IPS-skärm kan vara dyr, men du kommer att upptäcka att priset är värt det i längden. En IPS-skärm är inte lika utsatt för problem som inbränning, vilket kan vara ett problem med en TV-skärm.

Varför uppdateringsfrekvens är viktigt på en gaming skärm

Om du spelar spel som skjutspel eller konkurrerande spel för flera spelare bör du definitivt leta efter en hög uppdateringsfrekvens.

Med en hög uppdateringsfrekvens kan du spela branschstandardspel som 60 FPS, och om din dator är tillräckligt kraftfull kan du till och med öka den till 120 FPS.

Allt eftersom spelen blir bättre och bättre bör du säkra dina insatser för framtiden med en skärm som kan visa högre uppdateringsfrekvens. Standarden var tidigare 30 FPS, men idag har detta antal ökat och kommer att fortsätta att göra det i framtiden.

Håll din upplösning så hög som möjligt på din gaming skärm

Om du vill att dina spel ska se bra ut bör du skaffa en skärm som stödjer hög upplösning. För närvarande stöder de flesta spel höga upplösningar som:

- 1080p

- 1440p

- 4K

När du väljer en ny skärm bör du gå efter så hög upplösning som möjligt så att du kan spela spel i högsta kvalitet. Idag kan nästan alla spel skruva upp upplösningen till ett mycket högre värde än tidigare.

En högupplöst skärm är bättre för spel än en högupplöst TV eftersom uppdateringsfrekvensen inte påverkas för att uppnå en högre upplösning. Med en TV måste du göra eftergifter som du inte skulle göra med en bildskärm.

Vad är en bra skärm för dig? Det beror på vad du spelar och hur men det finns även något för dig även om du är ute efter en curved skärm eller en billig datorskärm. Varje bildskärm på marknaden har styrkor som är mer värdefulla för vissa än andra, såsom högre uppdateringsfrekvens eller högre upplösning.

Några av de märken du bör överväga är Acer, Alienware och LG. Det här är alla bra företag som har många års erfarenhet av skärmmarknaden;

Acer Nitro XV272U. Detta är en 27-tumsskärm med en upplösning på 1440p och en uppdateringsfrekvens på 144hz. Den erbjuder anpassade visuella lägen och profiler.

LG Ultra Gear är en 27-tumsskärm med högupplöst IPS-skärm. Den har en upplösning på 1440p och en uppdateringsfrekvens på 144hz och är HDR10-kompatibel.

Alienware 25 är en 24,5-tumsskärm med upp till 1080p upplösning och en uppdateringsfrekvens på 240hz. Den har även en unik ventilationsdesign som ger bättre luftflöde och kyla.

Det viktigaste är dock vad man ska vara uppmärksam på. Vill du spela så smidigt som möjligt? Välj en bättre uppdateringsfrekvens. Vill du spela spel som ser så bra ut som möjligt? Välj en hög upplösning.

Varför gaming skärmar är det rätta valet

Om du investerar i en spelmonitor kommer du förmodligen att få en mycket bättre upplevelse än om du hade valt en vanlig TV. Dessa skärmar är viktiga eftersom de sätter spelupplevelsen först. Så varför ska du spara på den enhet du ser mest? För att ta ditt spel till nästa nivå, börja med en högkvalitativ skärm. Det finns många nätbutiker som säljer en mängd olika utrustning, inklusive gaming pc och gaming bord, så att du kan komplettera ditt set. Kom också ihåg att läsa mer på LuminaBlog.

Mer Nätbutiker