Vilken typ av gamingheadset behöver jag?

  • Date posted3 months ago
  • AvAv VirginiaGlobal

Dessa headset erbjuder en enkel allt-i-ett-lösning för dina ljud behov i spelet. De har oftast en mikrofon, bra ljud och långa kablar för att passa nästan alla spel uppsättningar. Som med all teknik finns det en hel del produkter på marknaden för gaming headset, varav många inte är särskilt bra.

Här är vad du ska titta efter när du köper ett gaming headset.

Ett bekvämt gaming headset är ett bra headset

Passformen av over-ear-hörlurarna på ditt huvud är en av de viktigaste sakerna att tänka på, speciellt med gaming headset. När man spelar under långa perioder kan en dålig passform vara fysiskt smärtsam – vilket gör att man inte riktigt kan koncentrera sig helt på sina spel.

Det kan se snyggt ut till en början, men med tiden kan värme, svett och friktion byggas upp. Efter en timme eller så kan även mindre obehag kännas ganska hemskt. Lite extra vikt på fel ställe kan skada din nacke. Ett lätt tryck på bandet kan förvandlas till ömma öron eller huvudvärk.

Isolering är viktigt i ett gaming headset

Kvaliteten på en hörlurs försegling har stor inverkan på ljudkvaliteten. Dålig isolering kan i hög grad förändra vad du hör, och detta är särskilt viktigt för hörlurar och spel som använder mycket låg riktningsförmåga.

Storleken och materialet på en hörlurskudde kan ha mycket att göra med kvaliteten på tätningen. Om skummet från hörlursdynan inte skapar en effektiv tätning direkt, kan det bara behöva tid att anpassa sig till formen på ditt huvud. Om själva kudden inte är tillräckligt stor för att passa runt örat, kanske du vill leta efter antingen en större hörlur eller ersättningskuddar med större omkrets.

Om du använder glasögon bör du absolut överväga velourkuddar till ditt headset, eller åtminstone gaming headset med glasögonkanaler i öronkuddarna. Utan dem kommer du nästan säkert att missa mycket bas. Ta bara en titt på det här diagrammet för att jämföra frekvenssvaret:

De är extremt sällsynta, men vissa gaming hörlurar och headset har brusreducering som kan filtrera bort bakgrundsljud och göra din ljudutgång tydligare. Även om du spelar hemma där det är relativt tyst kan detta vara till hjälp. Trafik utanför fönstret eller irriterande rumskamrater eller familjemedlemmar kommer inte att störa dig för mycket.

Att höra alla fotsteg och skott från olika håll kan rädda ditt liv när du vandrar genom Fatal Fields i Fortnite. Det vore synd att missa en av dem. Kolla även in LuminaBlog för fler bra tips.

Byggkvalitet för gamingheadset

De flesta gaming headset är gjorda av plast – ofta billig plast. Det är viktigt att du hittar ett headset som känns stadigt. Om du kan hitta ett headset med metall- eller trådram är det idealiskt. Behöver du välja plast bör du hitta ett headset som ger tillräcklig rörelsefrihet för att passa formen på ditt huvud.

Med något av billig eller tunn plast kan bara lite spänning eller tryck på headsetet öka. Plast kan knarra väldigt högt om den trycks lite.

Vissa headset, som Beyerdynamics Custom Game, är gjorda av ett metallskelett så att headsetet kan ta ett slag och ändå ticka. Kom definitivt ihåg det om headsetet ska användas av en ... passionerad spelare borde använda det.

Mikrofon på gaming headset

Mikrofonen på ett spelheadset förbises ofta, men det är viktigt att ha några saker i åtanke när du handlar.

Först och främst, häng inte för mycket på att hitta gaming hörlurar med mikrofon i inspelningskvalitet – de finns inte. Headsetmikrofoner har ofta problem i basänden av frekvensspektrumet, vilket kan få personer med särskilt djupa röster att låta lite som om de pratar genom en burk. Dessutom får dessa mikrofoner ofta inte tillräckligt med ström från sina respektive portar, vare sig det är en 3,5 mm eller en USB-port, vilket gör att du kanske låter lite tyst. Om du pratar via Discord eller en konsolröstchatt är detta ganska enkelt att rätta till i inställningarna.

Om du kan tänka dig att använda detta headset på språng som ett vanligt par hörlurar, leta då efter ett headset med en löstagbar mikrofon. Om du spelar hemma är det mindre viktigt, men det är ändå viktigt att mikrofonen rör sig tillräckligt – även en justering på en tum eller två kan göra stor skillnad i samtalskvaliteten. LuminaBlog kan också ge mer information om detta.

Surroundljud på gaming headset

Inte att förväxla med 3D-ljud, men surroundljud är ett relativt vanligt inslag i gaming headset och kan vara ganska viktigt beroende på vilken spelstil du spelar. Surround-headset ger en 360-graders ljudbild med flera högtalare för varje öra. De ser till att om något kommer bakom dig till höger kommer du också att höra det från det hållet. För de flesta typer av underhållning är detta en lyxfunktion. Inom spel kan det vara en verklig konkurrensfördel. Om du är en av miljontals Fortnite-spelare är detta ett måste.

Surroundljud finns i en mängd olika standarder. Det finns Dolby Atmos för hörlurar, DTS: X 2, Windows Sonic och en mängd andra utvecklade av hörlurstillverkarna själva. Nuförtiden har nästan varje spelplattform sin egen typ av rumsligt ljud inbyggt - både Windows- och Xbox-konsoler använder Windows Sonic, och PlayStation 5 har sin Tempest 3D-ljudmotor. Dessa inbyggda standarder fungerar med alla headset, oavsett om de är anslutna via USB eller 3,5 mm. Det gör att det är mindre viktigt för ditt nya headset att ha en egen lösning.

Alla gaming headset kommer också att stödja stereoljud, och om du inte känner dig tvungen att ställa in rumsligt ljud är det osannolikt att du har några problem. Spelare av MOBA-spel som League of Legends och DOTA 2, karaktärsactionspel eller nästan vilket enspelarspel som helst kommer inte ha några problem med ett stereoheadset. Vet bara att du har alternativ även om headsetet du köper inte stöder DTS eller Dolby Atmos.

Hur ser ett gaming headset ut?

Jag kallar detta "kommer mina rumskamrater att skratta åt mig"-faktorn. Många gaming headset ser ut som vanliga hörlurar med en mikrofon på. Oavsett om det handlar om bluetooth headset eller hörlurar med sladd. Många andra ser mer ut som en utomjording förankrad i ditt huvud. Vissa av dessa saker kommer i vilda färger, med konstiga kantiga mönster, färgglada lysdioder och namn som hör mer till något som avfyrar laser än som täcker öronen.

Detta är särskilt viktigt om du planerar att bära ditt headset offentligt. En löstagbar mikrofon kommer inte att göra dig någon nytta om du kanske inte gillar hur det ser ut. Det finns nätbutiker har ett stort urval av andra produkter inklusive trådlösa headset, gaming skärm och gaming mus så att du kan få hela uppsättningen.

Mer Nätbutiker