3 företag

Diet & Hälsa

...
    Företag

    Diet & Hälsa

    Viktminsknings- och hälsoindustrin består av företag som utvecklar dietplaner samt tillverkare av kosttillskott. Fetmaexperter och läkare spelar också en viktig roll i dietbranschen. Viktminskningsindustrin blomstrar över hela världen eftersom fetma är förknippat med hälsoproblem, för att inte tala om den psykiska stressen som överviktiga människor möter. DIY-dieter har stormat i centrum när det kommer till viktövervakning. Från matvanor till fysisk kondition, det finns mer information om dieter tillgänglig idag än tidigare. Även onlinesupportcommunities erbjuder personlig livsstilshjälp, och fördelen med onlineanonymitet gör dem mer autentiska. Fetmakirurgi har också ökat under det senaste decenniet och det är en viktminskningsteknik som ofta är stressfri för sina köpare. En måltidsersättning är fortfarande populär bland dietister, enligt återförsäljare och dietföretag, medan receptbelagda läkemedel har stagnerat på marknaden i flera år. Tillverkare av diet och läskedrycker med konstgjorda sötningsmedel har sett en nedgång i försäljningen eftersom konsumenterna inte äter dessa produkter rent.

    Dietbranschen har översvämmats med ett antal desinformation, särskilt falska påståenden om fördelarna och resultaten av viktminskning och en hälsosam livsstil. Dessa anklagelser har fått den amerikanska myndigheten Federal Trade Commission att vidta åtgärder mot vilseledande falska anklagelser. Även om kriminella handlingar vidtas mot företag som gör bedrägliga påståenden om viktminskning, måste konsumenter av dietprogram göra sin egen bakgrundscheck online för att filtrera bort skräpföretag som påstår sig erbjuda effektiva dietprogram. Genom att jämföra företag online kommer de att möta ärlig feedback från tidigare kunder som antingen är nöjda eller missnöjda.

    Inom näringsvetenskap är kost summan av mat som konsumeras av en person. Ordet diet innebär ofta användningen av ett visst födointag av hälso- eller viktminskningsskäl (även om de två termerna ofta är kopplade). Även om människor är allätare, finns det preferenser eller tabun för vissa livsmedel i varje kultur och i varje person. Detta kan bero på personliga preferenser eller etiska skäl. Individuella matvanor kan vara mer eller mindre hälsosamma. En komplett kost kräver intag och upptag av vitaminer, mineraler, essentiella aminosyror från proteiner och essentiella fettsyror från fet mat, samt matenergi i form av kolhydrater, proteiner och fetter. Kost och val spelar en viktig roll för livskvalitet, hälsa och livslängd.